Mike Smink MBA

Sr. Marketing Manager at Shimano Benelux

“Leiderschap is een woord wat zowel positieve als negatieve associaties bij mensen oproept.

De term “De Nieuwe Leider” zou kunnen worden geïnterpreteerd als een manager die zichzelf ontwikkelt, maar tevens zichzelf centraal stelt binnen de organisatie en bij zijn beleidsvorming en strategie.

Toon van Mierlo en Reinwout Schram hebben het nieuwe leiderschap echter geformuleerd naar het model wat gebaseerd is op authenticiteit en integriteit, waarbij bestaand gedrag en vaardigheden op een ontspannen maar tegelijkertijd effectieve manier onder de loep worden genomen en ontwikkeld met behoud van de identiteit van het individu.

Bovendien hebben Toon & Reinwout bewezen zélf tot De Nieuwe Leiders te behoren, door de juiste mensen in de trein te krijgen. De bijdrage van en de band met de andere cursisten als “medeleiders” is een bron gebleken voor zelfreflectie en inspiratie, als aanvulling op de pragmatische en afwisselende invulling van de sessies. Mede daarom is deze leergang een aanrader voor de leidinggevende die de behoefte voelt om zich als ‘Level 5 leader’ te ontwikkelen”.

“Jim Collins beschrijft “De Nieuwe Leider” in zijn boek Good to Great op een uiterst doeltreffendemanier: “Level 5 leaders channel their ego needs away from themselves and into the larger goal of building a great company. It’s not that Level 5 leaders have no ego or self-interest. Indeed, they are incredibly ambitious-but their ambition is first and foremost for the institution, not themselves.”

Mike Smink

Mike Smink MBA
Sr. Marketing Manager at Shimano Benelux

Mike op LinkedIn