Tom Dalderup

CTO @ RTV Rijnmond / Consultant @ KennisWerkt / Boardmember @ Ngi-NGN

“Ik mocht me al jaren bezig houden met leidinggeven. En voor de periode van het formele leiding geven organiseerde ik de werkzaamheden al omdat ik het gewoon onzinnig vond om onvoorbereid iets te beginnen. Het leidinggeven leek vaak eenvoudig op basis van argumenten en inhoud.

Mijn overtuiging was dat de logica uiteindelijk toch zou winnen.

Voor je het weet geef je al ruim 15 jaar leiding in verschillende functies. Heb je wat trainingen gevolgd en daarmee een prima toolkit verzameld. Toch merkte ik dat er in de loop van de jaren de energie soms weg lekte. Iets negatiever gesteld, dat er irritaties waren zonder dat je kon verklaren waarom. Voor mij een signaal om dat nader te onderzoeken. Ik heb een ontwikkel assessment mogen uit laten voeren en ben toen op zoek gegaan naar een passende training.

Ik was best sceptisch want het is een behoorlijke investering in tijd en geld om deze training te volgen. Een van de trainers is voor een grondige analyse bij mij op kantoor geweest en daarmee kon ik mijn leerdoelen weer scherper stellen.

Terugkijkend is deze training een verrijking geweest. Het verschil met alle andere trainingen die ik kende.

– Het is maatwerk in plaats van een volledig dichtgetimmerd programma. Aanpassingen in het programma, op verzoek van de groep, werden gedurende de leergang meermaals doorgevoerd.

– Twee trainers op een groep van acht deelnemers maakt dat er erg scherp gekeken en geluisterd wordt. Dat levert erg goede feedback op.

– De training loopt bijna een jaar. De tijd tussen de bijeenkomsten is je experimenteerperiode. Tijdens de bijeenkomsten evalueer je die en bereid je je voor op de volgende periode. Zo is het leer rendement voor mij hoger dan alle wijsheid in een keer meekrijgen en het vervolgens zelf maar uitzoeken”.

Tom Dalderup

Tom Dalderup
CTO @ RTV Rijnmond / Consultant @ KennisWerkt / Boardmember @ Ngi-NGN

Tom op LinkedIn