“Nieuw wetsvoorstel: APK voor managers”  

door | jun 21, 2018

Iedereen vindt veilige auto’s belangrijk en de jaarlijkse APK keuring heeft daar zeker aan bijgedragen. Je biedt je auto aan bij de garage, en ook al denk je dat alles goed is, het blijft toch even spannend: Is dat ook echt wel zo?

Wat we vreemd vinden, is dat er wel een jaarlijkse APK voor auto’s bestaat, maar nietvoor managers die al jaren meedraaien. De invloed van een goed draaiende manager op zijn of haar team en de resultaten is namelijk groot. De winst van goed leiderschap is aanzienlijk. Neem bijvoorbeeld het aantal mensen dat zelf van baan wisselt: 70% geeft aan dat de invloed van slecht leiderschap medebepalend is geweest voor hun keuze om van baan te wisselen.

Wij pleiten daarom voor een nieuwe wet: Elke leidinggevende gaat één keer  per jaar ‘de brug op’.

De APK diagnose die dan volgt is gebaseerd op de uitgangspunten van Nieuw Leiderschap:

‘Mijn focus ligt bij mijn mensen, om samen met hen de juiste dingen te doen en ze te laten groeien in hun competenties en persoonlijkheid. Daardoor halen we als team onze doelen met meer gemak, zekerheid en plezier. We hebben vrijheid in verbondenheid en nemen daarbinnen onze verantwoordelijkheid.’

Onze APK houdt in dat managers in 24 uur:

  • reflecteren op hun afgelopen jaar als leidinggevende,
  • handvatten krijgen om punten te ‘herstellen’ en verder te groeien,
  • en met hun authentieke, beste set-up weer de leiderschaps-snelweg opdraaien.

We vinden de jaarlijkse ‘APK voor managers’ zo’n belangrijk instrument voor balans en resultaten, dat we zeker weten dat dit wetsvoorstel het gaat halen.

Gratis hoofdstuk over communicatiestijlen

 

Ontvang gratis hoofdstuk 2 van de bestseller Heb je Even over communicatiestijlen. In dit hoofdstuk bespreken we de vier communicatiestijlen en hoe jij deze kan inzetten om effectief te communiceren met je team.