Heb je even?

Leiderschapsboek en klankbord voor managers die met meer plezier en zelfvertrouwen willen leidinggeven.

Dit ‘meesterlijke boek’ (recensie Managementboek) wordt uw zakelijke maatje dat u antwoord geeft op 8 belangrijke managementvraagstukken. Helder geschreven, met pakkende verhalen, praktische tips en verdiepende inzichten waardoor u van begin tot eind geboeid blijft.

Over dit boek

Dit boek is gebaseerd op de ervaringen van deelnemers aan de leergang ‘De Nieuwe Leider: “hier moet je echt een boek over schrijven!” zeiden zij tegen trainer/coach Toon en Reinwout.

Managementboek recenseerde het boek als ‘indrukwekkend’. Inmiddels hebben meer dan 5000 exemplaren hun weg gevonden naar leidinggevenden in Nederland en daarbuiten.

Leiderschap komt in dit management boek tot leven in een reeks fascinerende verhalen. Er wordt inzicht gegeven in diverse modellen en daagt leiders uit zichzelf te ontwikkelen naar een nieuw leiderschap.

Steeds meer managers en directeuren zoeken in hun leiderschap naar evenwicht tussen resultaten, voldoening en persoonlijke balans.

‘Heb je Even’ gaat tot in het hart van de tijdgeest. Steeds meer managers en directeuren zoeken in hun leiderschap naar evenwicht tussen resultaten, voldoening en persoonlijke balans.

Aan de hand van acht thema’s schetsen wij in dit boek essentiële oplossingen voor leiderschap. Van grenzen stellen, beoordelen, samenwerken, tot balans vinden.

Dit managementboek zegt ook veel over de diepgang van het programma De Nieuwe Leider, dat door ons wordt gegeven. Dit boek kun je zien als een goede kennismaking met onze programma’s.

Wat u leert in dit boek

^

Hoofdstuk 1

Uw leiderschap herkennen en vergroten.

^

Hoofdstuk 1

Vergroot uw effect op het gedrag van uw medewerkers.

^

Hoofdstuk 2

Communiceer beter in alle opzichten.

^

Hoofstuk 3

Meet en verbeter de prestaties van uw medewerkers.

^

Hoofdstuk 4

Een topteam samenstelling met top competenties.

^

Hoofdstuk 5

Uw topteam laten samenwerken voor topprestaties.

^

Hoofdstuk 6

Hoe u een perfect uitgevoerd verandertraject aflevert

^

Hoofdstuk 7

Meer tijd overhouden, in balans leven en gelukkiger worden.

De auteurs zijn er meesterlijk in geslaagd hun ervaringen en diverse managementtheorieën (o.a. Belbin, Covey, Quinn) op een toegankelijke te presenteren.

Dick Bos

Het boek brengt veel zaken in verband met elkaar, waardoor je een duidelijk beeld krijgt van de samenhang tussen prestaties drijfveren van medewerkers.

M.W.C. van Geel

Om niet vanuit oude gewoonten te blijven doen is regelmatig reflecteren handig. Dat maakt dit boek waardevol. Door concrete tips verbreed ik mijn repertoire.

Tom Dalderup

de auteurs

We zijn levenservaren professionals en we zijn er van overtuigd dat jij al een groot deel van de antwoorden in je meedraagt. Onze coaching is erop gericht om die eigen antwoorden boven water te tillen, ze aan te vullen met nieuwe inzichten en ze toepasbaar te maken op je werk- en privé omgeving.

Toon heeft een samengesteld gezin met vier volwassen zonen, is sportief en zit graag op de mountainbike.

Reinwout heeft een volwassen zoon en dochter. In zijn vrije tijd tennist hij graag, is achter de piano te vinden of kookt Thaise maaltijden.