Nieuw leiderschap gaat over wie je bent. Als mens. Over je sterktes en je zwaktes. Over je karakter en je levenservaring. En wat je daarmee doet, op jouw authentieke manier.

Wil je excelleren in jouw leiderschap, dan moet je jezelf meenemen. Een andere manier is er niet. Wie zichzelf uit de wind wil houden, krijgt anderen nooit echt in beweging. Met goede leiderschapscoaching kun je jezelf juist in de wind te zetten, op constructieve wijze. Je krijgt leiderschapscoaching die je handelingsreportoire vergroot.

Vanuit deze visie geven Reinwout Schram en Toon van Mierlo persoonlijke leiderschap coaching. Aan managers, directeuren, bestuursvoorzitters en CEO’s. En dat in alle mogelijke branches, profit en non-profit. Meestal doen ze dat in een-op-een-trajecten, maar ook afwisselend als duo leiderschap coaching.

Daarbij geven zij zelf het goede voorbeeld. Want als leiderschapscoach vind je in zowel Reinwout als Toon mensen van vlees en bloed. Met interessante successen op hun naam, maar ook met minstens net zoveel missers. Missers die ze vervolgens hebben omgebogen naar materiaal voor hun leiderschapscoaching. In beiden vind je gesprekspartners die niet bang zijn om je feedback te geven waar je echt mee verder komt.

De vier intelligenties in leiderschap

Beide leiderschapscoaches werken vanuit een coherente visie die ze zelf verder ontwikkeld hebben, een visie die zorgt dat je met meer gemak, zekerheid en balans je resultaten haalt. Ze coachen op leiderschap vanuit vier perspectieven: de vier intelligenties.

 1. De rationale intelligentie. Casussen in alle soorten en maten analyseren en oplossingen bedenken voor de middellange en lange termijn. Je visie op de toekomst versterken, inclusief de strategie die daarbij past.
 2. De emotionele intelligentie. Emotioneel vaardig om jezelf en anderen nog meer tot hun recht te laten komen. Vertrouwen en verbinding maken èn het ook krijgen.
 3. De spirituele intelligentie. Je vermogen om jezelf fundamentele vragen te stellen: bij jezelf durven blijven, bij wat jou sterker maakt, en dat steeds verder vormgeven.
 4. De fysieke intelligentie. Leiderschap is topsport. Je lijf is een zeer belangrijk voertuig. Goede keuzes maken, die je lichamelijke balans verder versterken.

Waar de nadruk op ligt, hangt af van de leider. Alle intelligenties kunnen versterkt worden met goede coaching. Als een basis voor je leiderschap, die je niet meer kwijtraakt.

Dat doen Reinwout en Toon door zelf ook deze intelligenties in te zetten in hun coaching.  Wat ze beiden op een andere manier doen omdat ze anders in elkaar zitten. Een goed gesprek leert je vanzelf wie de juiste coach is voor jouw vraagstuk.

Coaching van Reinwout of Toon – zekerheden puntsgewijs

 • Levenservaring. Ze nemen veel bagage mee uit leidinggevende functies, ook op MT-niveau, en uit het leven in algemeen. Dat geeft vertrouwen in een goed gesprek.
 • 20 jaar. Zo lang zijn ze ongeveer bezig met dit vak, leiderschapscoaching. Dat merk je in alles: niet oordelen, geen meningen opdringen en ook niet anderzijds sturen. Reinwout en Toon stellen vragen. Even nieuwsgierig als betrokken. Hun levenservaring zit hun onbevangenheid niet in de weg, integendeel.
 • Ondernemerschap. Als zelfstandige professionals hebben beiden continu hun handelingsrepertoire vergroot. Daar draait het ook om in coaching: je opties vergroten.
 • Talen : Nederlands, Duits, Engels, Frans.
 • Bestseller. Ze hebben een duidelijke visie op leiderschap, die veelvuldig over de toonbank is gegaan in de vorm van hun leiderschapsboek ‘Heb je even.’
 • Orde. Beiden lid van EMCC (European Mentoring & Coaching Council). Bewijs dat continu nieuwe kennis wordt verzameld en dat ze zich blijven ontwikkelen.
 • Eerlijk: ‘Sponzen’ levert weinig op: kip wat heb je mooie veren. Spiegelen des te meer: belangrijke zaken altijd bespreken, ook als ze gevoelig zijn.
 • Direct resultaat: elk gesprek moet voelen als een stap dichter bij de oplossing van een casus.
 • Diepgang: niet alleen coachen ‘op gedrag’, maar ook op onbewuste automatismen en drijfveren.
 • Vooruit: niet peuteren in persoonlijke problemen of graven in voltooid verleden tijd. Coaching vooral gericht op de toekomst, met concrete handvatten.
 • Drie smaken. Toon, Reinwout of beiden als coach.
Reinwout Schram
Toon van Mierlo

Naam*

Telefoonnummer

E-mailadres*