‘Stel, dat je met al je kennis en ervaring je onderneming klaar zou gaan maken voor de wereld van morgen, zou je het dan weer net zo inrichten als vandaag?’

Dat is de uitdaging waarvoor je aan de lat staat.

Reinwout en Toon schrijven over deze uitdaging in hun managementboek Heb je Even:

‘We realiseren ons dat de meeste veranderingen in je bedrijf vermoedelijk going – concern zijn en procesmatige verbeteringen inhouden. Dat is en blijft belangrijk en daar zul je altijd aandacht aan schenken. Maar onze oproep luidt ook: kijk waar de ’reset’ knop zit om regelmatig heel blanco en ‘radicaal’ naar je organisatie te kijken. Je zult zien dat er ook binnen jouw organisatie processen zijn ontstaan die niet veel meer te maken hebben met het uiteindelijke doel van je onderneming. Het zijn bureaucratische processen geworden die vooral de schijnzekerheid van controle dienen’.

De uitdaging voor een intellectuele en intuïtieve exercitie: ‘Het fundamenteel opnieuw bedenken en radicaal herontwerpen van bedrijfsprocessen, met als doel: wezenlijk en vernieuwd bestaansrecht in de onbekende wereld van morgen, alsmede dramatische verbeteringen op de belangrijkste prestatie-indicatoren zoals kosten, kwaliteit, snelheid en service.’

Decision makers > 8 dagen

Alle (!) decisionmakers hebben behoefte om van tijd tot tijd intellectueel en intuïtief uitgedaagd te worden op dat grote onderwerp: de toekomst van hun onderneming. Maar de praktijk laat daar helaas niet veel meer tijd voor over dan interne strategische sessies of een paar heidagen per jaar.

Dat, terwijl de wereld enorm in beweging is, met dito kansen maar ook bedreigingen. Reinwout Schram en Toon van Mierlo introduceren Dux Terra Incognita: een leiderschapsprogramma dat je leert hoe je strategisch leiderschap neemt over ‘onbekend gebied dat nog niet in kaart gebracht of gedocumenteerd is’. Want daar ligt het bestaansrecht van je onderneming, in de toekomst.

Het vraagt om een radicale kijk op de eigen organisatie. Om dat te bereiken stellen Reinwout en Toon voor om acht heidagen achter elkaar te plakken. Zoveel tijd heb je nodig voor het strategieprogramma Dux Terra Incognita, dat plaatsvindt in een drastisch andere omgeving. Een omgeving die het denkproces opmerkelijk accelereert. Want je kunt alleen vrij nadenken als je voor een wat langere tijd volledig los komt van de dagelijkse beslommeringen. Dat bewijst elke reis.

Loskomen kan op onze eigen training- en coaching locatie in Thailand, een prachtige locatie middenin de natuur met 4 gebouwen, privé slaapkamers, volledige verzorging en een eigen zwembad.

Het programma wordt op aanvraag georganiseerd voor maximaal 5 leiders uit verschillende bedrijfstakken en voor eigen (internationale) MT’s en is geheel verzorgd, inclusief verblijf, verbruik en transfers van en naar de luchthaven in Bangkok.

De sfeer van een 8-tal dagen werken aan je eigen Dux Terra Incognita:

Buiten is het aangenaam warm. Binnen zoemt de airco. Het water in het enorme zwembad is minstens 28 graden. De avond valt snel, je hoort nog wat vogels en het geluid van een gekko.

Je hebt vandaag hard gewerkt, net als op de andere dagen van het programma. En je voelt je ontspannen en productief. Niet moe. Want je lichaam ontspant en gedijt door de warmte; je geest ontspant en gedijt door de rustige en prikkelvrije omgeving. In het resort in Thailand heb je tijd voor een onbelemmerde uitkijk op de gewenste toekomst van je onderneming.

Wat ben je hier komen doen? Je bent gekomen om in alle rust, zonder afleiding en met een ongekende concentratie en focus te werken aan “Dux Terra Incognita”, het fundamenteel nadenken over de plek van jouw organisatie in een wereld van morgen. Topcoaches Toon van Mierlo en Reinwout Schram dagen je intuïtie en intellect uit met concepten en Socratische vraagstellingen, net zo lang tot zich een helder beeld ontvouwt van jouw eigen Dux Terra Incognita.

Na een week vliegen jullie weer naar huis. Verfrist en vol vertrouwen in je visie op de toekomst.  Inclusief een plan om je zienswijze op een nieuwe strategie stap voor stap door te werken met alle stakeholders binnen je onderneming.

Intakegesprek plannen of meer informatie aanvragen

 

Naam*

Telefoonnummer

E-mailadres*

Over dit leiderschapsprogramma

  • Doelgroep: Decision makers
  • Duur: > 8 dagen
  • Deelnemers: 5

Intakegesprek plannen